Csuka gyöngyök


Boulenger, Külalak és jellegzetességek leírása A testet vastag, rombusz alakú pikkelyek borítják, amelyeket vastag zománcréteg fed.

csuka gyöngyök

A hátúszó számos, egy-egy tövis által tartott úszócskára oszlik, amelyek csak izgalmi állapotban egyenesednek ki. A mellúszók nyélszerű tengelyen állnak.

csuka gyöngyök

Az úszóhólyag két részes, járulékos légzőszervként szolgál. Ez a család az egyetlen, amelynek úszóhólyagját a garattal járat köti össze.

Az orrlyukak csőszerűen meghosszabbodtak. Hosszúsága kb.

Garmin újdonságok a Haldorádó kínálatában 2021

Az alapszín fehéres- vagy szürkéssárga, amely a test vége felé élénksárgára változik. A fejen, a testen és az úszókon szabálytalan, de összefüggő rajzolatból álló, sötét hálóminta látható, amely különösen a szép sárga úszókon érvényesül jól.

csuka gyöngyök

A hím fark alatti úszója jóval nagyobb a nőstényénél, alapszíne ívás idején élénksárga. A nőstény csuka gyöngyök teltebb a hímnél, feje szélesebb, színezete elmosódottabb. Tartása és tenyésztése Érdekes halak, amelyeknek kisebb példányai szobaakváriumba is megfelelnek, egyébként csak nagyobb nyilvános akváriumokba valók.

csuka gyöngyök

Szívesen heverésznek a fenéken, lábszerű mellúszóikra támaszkodva, amelyek segítségével szinte futva is tudnak mozogni. Noha lustáknak látszanak, levegő vételekor, vagy más okból nagyon ügyesen tudnak úszni is.

Ragadozó halak lévén csak darabos élőeleséget, a legszívesebben halakat, békákat, vagy emlősök, madarak húsát fogyasztják. Az orron levő tapogató nyúlvány a táplálék felkutatására szolgál.

Bene János Method fogta csuka Novemberi napfényes napon beszéltem meg találkozót Misi barátommal Százhalombattán, hogy bepótoljuk a nyáron munkánk miatt kihagyott horgászatokat. Igaz ez csak egy nap, de több mint a semmi. Az eredeti terv az volt, hogy a 7-es Vip tavon horgászunk, így én ennek megfelelőnek állítottam össze a felszerelésemet. Korábbi tapasztalataim csuka gyöngyök ezen a tavon nagyobb távolság meghorgászására van szükség, így szükséges a heavy feeder bot!

A természetben való szaporodásról keveset tudunk. Az ívási periódus valószínűleg az esős évszakra esik, amikor nagy területek kerülnek víz alá. Valószínű, hogy nem gondozzák ivadékaikat, hanem az ikrákat egyszerűen vízinövényekre stb.

csuka gyöngyök

Akváriumban való tenyésztéséhez bőséges és változatos táplálás mellett nagy méretű tartályra is szükség van. Ilyenkor a hím csuka gyöngyök kezdi el kergetni a nőstényt, mely eleinte ellenáll az udvarlásnak, majd meggondolva magát elhelyezik 2 mm-es sötét színű ikráikat a legkülönfélébb helyekre: növények leveleire, gyökerek közé de akár a homokba is.

Она говорит, что таким образом обретет душевный покой.

Az udvarlásról alább láthatunk videót. Az ivadékok eleinte külső kopoltyúkat viselnek. Elterjedési területe - térkép map Térkép még nem készült az adatlaphoz, feltöltése folyamatban!

csuka gyöngyök

A Kongó csuka gyöngyök és felső folyásának környékén. Egyéb elnevezések syn: Polypterus weeksii. Eng: Ornate bichir.

Testhossz: 60 cm Természetes élőhely: A lassú folyású, vagy állóvizeket kedveli, ahol nappal a növények között rejtőzik, és csak este jön elő vadászni. Viselkedés: Viszonylag békés, éjszakai életmódot folytató hal. A kishalakat levadássza, ezért csak nagyobb méretű, nem túl agresszív halakkal tartsuk.