Égő hasmenés. Mi a hasmenés?


Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott Hatalmas különbség lehet hasmenés és hasmenés között, éppen ezért célszerű komolyan venni, illetve adott esetben haladéktalanul orvoshoz fordulni.

égő hasmenés hpv vírus frottis

Cikkünkben összegyűjtöttük a hasmenéses megbetegedés leggyakoribb típusait. Élete során legalább egyszer mindenki megtapasztalja a hasmenést, mely leggyakrabban a bélflóra egyensúlyának felborulása, égő hasmenés, gyulladás vagy az emésztőrendszert megterhelő, túl zsíros ételek fogyasztása következtében alakul ki.

A betegek kis százaléka tapasztal csak súlyos tüneteket. Mivel az irritábilis bél tipikusan nem gyulladt, így nem nagyobb a vastagbélrák kockázata sem.

A probléma hatékony orvoslásához ismerni kell a égő hasmenés kiváltó okát. Előfordulhat, hogy a kellemetlen állapot mindössze három napig tart, és nem okoz súlyosabb problémát. Ellenben krónikus hasmenésnél a beteg naponta háromnál több alkalommal keresi fel a mellékhelyiséget laza - esetleg teljesen folyékony - széklet miatt, amit kísérhet hányás vagy láz is.

égő hasmenés condyloma a méhnyakban férfiaknál

Ebben az égő hasmenés mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, a tápanyag- és folyadékveszteség miatt ugyanis fokozottan fennállhat a kiszáradás veszélye. A hasmenések típusai Ozmotikus hasmenés: ozmotikus hasmenés esetén olyan tápanyagok jutnak a bélrendszerbe, melyeket a bélbolyhok nem tudnak felszívni, ezért azok előbb víz formájában felhalmozódnak, majd széklet formájában kiürülnek.

A betegséget kiválthatja liszt- vagy laktózérzékenység, esetenként a mesterséges édesítőszerek túlzott fogyasztása, valamint a hasnyálmirigy működési zavara. Szekréciós hasmenés: az ilyen típusú hasmenés leggyakrabban gyógyszerek mellékhatásaként, illetve fertőzések következtében alakulhat ki.

égő hasmenés genitális immunmoduláló szemölcsök

Amennyiben a székletvizsgálat során magas nátriumtartalmat állapítanak meg, valószínűleg szekréciós hasmenés áll a háttérben, amikor is a szervezet helytelen időpontban szabadít fel vizet a bélben. Súlyosabb esetben a pajzsmirigy működési zavarai is okozhatják, ezért ajánlott idejében orvoshoz fordulni.

égő hasmenés papilloma a belső szemhéjban