Gerincvelő rák. A gerincvelő rákos daganatai


gerincvelő rák papilloma és paraziták

Az gerincvelő rák, túlélést becsülő pontrendszer alapjául az Országos Gerincgyógyászati Központ saját adatbázisa szolgált, gerincvelő rák minden, egészen az Gerincvelő rák működésének kezdetétől gondozott elsődlegesen gerincdaganatos beteg klinikai adatai szerepelnek.

A túlélési mutató Dr. Varga Péter Pál főigazgatónak és Dr. Lazáry Áron tudományos igazgatónak az irányításával végzett kutatás alapján, Dr.

Szövérfi Zsolt PhD hallgató munkája nyomán készült el.

Primer gerinc eredetű daganatnak számít minden, elsődlegesen a gerincoszlopból kiinduló tumor. Ezen daganatok előfordulási gyakorisága meglehetősen ritka.

gerincvelő rák vastagbélrák fiataloknál

Ugyanakkor a kezelésükben bekövetkezett jelentős fejlődés ellenére sok esetben a túlélés mértéke nem növekedett. A vizsgálat során keresték azon tényezőket, amelyek kapcsolatba hozhatóak a mortalitással vagyis a halálozássalilletve befolyásolják az elsődlegesen gerinc eredetű daganatos betegek túlélését.

gerincvelő rák kontakt dermatitisz az ujjak között

A vizsgálatban beteg klinikai adatait elemezték, akiket elsődlegesen gerinc eredetű daganat miatt operáltak az elmúlt 18 évben az Országos Gerincgyógyászati Központban. A statisztikai analízis során az életkor, a tumor elhelyezkedésének régiója a gerincoszlopban, gerinc eredetű fájdalom, a daganat szövettani típusa és stádiuma, izomerő gyengülés, gerincvelő-bántalom adódtak szignifikáns változónak.

gerincvelő rák gyomorrák kocsmázott

Ezen paraméterek voltak leginkább hatással a daganatos betegek túlélésére. A szignifikáns változókból épült pontrendszer alapján az elsődlegesen gerinc-eredetű daganatok túlélés szempontjából három csoportba sorolhatóak: alacsony, közepes és magas mortalitás.

gerincvelő rák hemogregarin paraziták

A túlélési mutató révén a sebészi beavatkozást követő túlélési kilátásokhoz szeretnének a szerzők segítséget nyújtani elsősorban a kezelőorvosokból álló csoportnak, hogy így reális információval tudjanak szolgálni az elsődlegesen gerinc eredetű daganatos betegségben szenvedő betegeknek a műtét utáni jövőjükre vonatkozóan.