Hasi zsírrák


Új kutatások szerint az hasi zsír aktiválhat olyan fehérjét, amely rákhoz vezethet. Az Oncogene folyóiratban megjelent tanulmányt Jamie Bernard, a Michigan Hasi zsírrák University farmakológiai és toxikológiai professzora vezette East Lansingben.

hasi zsírrák petefészekrák kezelése

Hasi zsírrák tanulmány első szerzője Debrup Chakraborty, aki posztdoktori kutatója a professzor Bernard laboratóriumában. Amint azt a szerzők elmagyarázzák, a bevett kutatások arra utalnak, hogy a zsír növeli a rák kockázatát. Azonban - és az elhízás világméretű növekvő tendenciáinak ellenére - keveset tudunk arról, hogy a zsír hogyan befolyásolja az olyan folyamatot, amellyel a nem rákos sejtek rákosodóvá válnak.

hasi zsírrák papillomavírus papilloma vírus

És így az elhízás is. Az Egyesült Államokban élő emberek 38 százaléka jelenleg elhízottnak számít, írja a szerzőket, és re várhatóan 42 százalékos arányt ér el.

A hasi zsírban megtalálható FGF2 rákot okozhat

Az új tanulmány "túlzsúfolt pandémiát" talál az Egyesült Államokban Egy új tanulmány szerint a testtömeg-index BMI mérése nem feltétlenül releváns, hasi zsírrák a hasi zsír a legtöbb betegség számára vezető hasi zsírrák tényező. Olvasd Most "Fontos hasi zsírrák a rák okait, hogy jobb munkát tudjunk tenni a rákos megbetegedések számának csökkentésében étkezési módosításokkal vagy terápiás beavatkozásokkal" - mondja Prof.

Dr. Berg: 5 egészséges szokás, a puffadás és a hasi zsírpárnák ellen - NÉZD MEG!

Pontosabban, a szerzők írják, fontos, hogy alaposabban megvizsgálják az úgynevezett zsigeri zsír vagy a zsigeri zsírszövet VAT hatását a rák kialakulására. A zsigeri zsír a zsír, amely a hasban belül számos fontos szervnél helyezkedik el, például a májban, a hasnyálmirigyben és a belekben. Ezzel szemben a bőr alatti zsír a bőr alatti bőr.

Videó: Hasi ban gaye (female) l Hamari Adhuri Kahani 2021, Április

Néha ezt a zsírt "aktív zsírnak" nevezik, mert ahogyan a szerzők megmagyarázzák, nem egyszerűen tárolja az energiát, hanem "metabolikusan aktív, nagyszámú adipokint, citokint és növekedési faktort szelektál. A hasi zsírban hasi zsírrák FGF2 rákot okozhat Annak érdekében, hogy megvizsgálják az egerek hámsejtjeinek növekedését és a HÉA in vivo hatásait, a kutatók a rágcsálóknak nagy zsírtartalmú diétát táplálták, rákos sejtképződést indukáltak ultraibolya B-sugarakkal, és egy lézeres mozzanatot hajtottak végre, ami egyfajta sebészet amely eltávolítja a zsírréteget a derék körül.

hasi zsírrák Szemölcsök voltak a nyakamon

Bernard és munkatársai szintén kifejlesztettek hasi zsírrák "új rendszert, amely meghatározza a HÉA-ból kiszabaduló és kiszűrt tényezők képességeit a sejt-transzformáció ösztönzésére".

A kutatók azt találták, hogy a HBV sokkal nagyobb mennyiségben termelte a fibroblaszt növekedési faktort FGF2 a szubkután zsírhoz képest.

Továbbá, proliferációs vizsgálattal a tudósok kiderítették, hogy az FGF2 olyan rákos sejtekké alakul át, amelyek "már sebezhetőek a fehérjékkel" szembeni bőr- és hasi zsírrák sejtek.

hasi zsírrák hogyan kell kezelni a papillómákat a nemi szerveken

Bernard és a csapat szintén hímivarú szöveteket vettek fel a hysterectomiából szenvedő nők körében, és megállapította, hogy amikor a zsírszövet nagyobb FGF2 fehérje váladékozásával jár, több sejt továbbadta rákos daganatokat, amikor egerekbe transzplantálták őket.

A túlsúly súlyozására a rák kockázati tényezőjére hivatkozva Prof. Bernard azt mondja: "Tanulmányunk szerint a testtömegindex vagy a BMI nem feltétlenül a legjobb mutató.

hasi zsírrák féregtabletta egy személy számára

Jamie Bernard A jövőben Prof. Bernard és munkatársai olyan vegyületeket keresnek, amelyek megállíthatják az FGF2 hatásait és gátolhatják a rákos daganatok kialakulását.

hasi zsírrák papilloma az orrán