Makréla
Cikkek A makréla fogyasztásának előnyei A makrélának számtalan fajtája ismert, a legnépszerűbb mégis a közönséges vagy atlanti makréla általában ezt fogyasztjuk, és ennek halászata számottevő. Ezek a gyorsan úszó halak jellemzően Európa makréla Észak-Amerika hidegebb tengereiben fordulnak elő.
A makrélakonzervek ízletes alternatívát kínálnak a konzerv szardínia, tonhal vagy lazac helyett. Makréla a magasabb zsírtartalmú halak közé tartozik, egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni szívünk egészségét.
Mindössze 85 g makréla csaknem 1,1 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz!

A tonhalhoz hasonlóan a makréla is fontos fehérje- és B-vitamin forrás: nagy mértékben tartalmaz például B12 vitamint. Ezen felül a makréla rengeteg szelént, és egyéb fontos ásványi anyagot tartalmaz, melyek gátolják a szabad gyökök kialakulását a szervezetünkben.
A makréla makréla Atlanti vagy közönséges makréla Ragyogó, kékeszöld makréla, valamint különleges mintázata miatt ez a fajta könnyedén azonosítható.

Súlyuk általában fél kg makréla, méretük cm között változik. Ezek a makrélák kissé sötétebb húsúak, mint például a spanyol makréla, és erőteljesebb, olajosabb ízűek. Jack Súlyuk általában dkg között változik, húsuk világosabb, krémszínű.

A spanyol makréla hasonlóan enyhébb, édeskésebb íze van — gyakran makréla ezt a fajtát konzervekhez. Király Ez a csendes-óceáni makrélafajta ízében nagyon hasonlít az atlanti makrélára, határozott textúrájú, karakteres, gazdag ízvilág jellemzi.
Négy halcsalád legalább 35 faja tartozik ide.
Csendes-óceáni A közönséges makrélához hasonlít ízében és textúrájában is. Testükön foltok és makréla minták találhatók, méretük 20 cm körüli. Spanyol Ezeket a sötétzöld halakat ragyogó ezüst és arany-sárga foltjaik különböztetik meg a többitől.

Átlagos testtömegük 1 kg körüli, ízük enyhe, visszafogottabb. Zsírtartalmuk alacsonyabb, mint más makréláké az atlanti makrélának körülbelül egyharmada.
