Vastagbélrák fiataloknál. Vastagbélrák fiataloknál. Hpv vakcina mellékhatások USA


Egyre gyakoribb a bélrák a fiatalok körében Origo Globális kutatást végeztek a bélrákkal kapcsolatban A Gut című szaklapban bemutatott kutatás elsőként foglalja össze 43 ország éves és az 50 év feletti korosztályában előforduló bélrákos esetek adatait.

Rákos gyerekek az onkológián: nem éveket, életet! Ismerje meg a vastagbélrák rizikófaktorait! Középen konyha, viaszosvászon abrosz, klasszikus kredenc.

Korábban is végeztek már olyan kutatást, mely az 50 év alatti felnőttek bélrákos megbetegedéseinek növekvő számára utalt. A témában végzett eddigi kutatások azonban csak egyes országokkal és régiókkal foglalkoztak" - mondta el Michael Hoffmeister, a heidelbergi Német Rákkutató Központ epidemiológusa és táplálkozáskutatója, aki maga nem vett részt a vizsgálatban. Az új kutatás globális áttekintést ad.

mi segíti a férgeket a férgektől

Az eredmények szerint Dél-Koreában és között évente ezer vastagbélrák fiataloknál év alattiból 12,9-nél jelentkezett bélrák. Ezzel az ország a fiatal felnőttek megbetegedési arányát tekintve listavezetőnek tekinthető. Az ötven felettiek körében regisztrált bélrákos esetek aránya Szlovákiában a legmagasabb, ezer főre ,5 eset jut.

méregtelenítő májkiegészítők

A legalacsonyabb az indiai Csennaiban, ahol 27,5 eset jut ezer főre. A megváltozott táplálkozási szokások állhatnak a jelenség hátterében A bélrákos esetek aránya az 50 év alattiaknál 14 országban stabil maradt, három országban - Ausztriában, Olaszországban és Litvániában - visszaesett, 19 országban pedig emelkedett.

Ezen belül 9 országban - Ausztráliában, Dániában, Vastagbélrák fiataloknál, Nagy-Britanniában, Kanadában, Új-Zélandon, Svédországban, Szlovéniában és az Egyesült Államokban - a fiataloknál tapasztalt emelkedés mellett az idősek esetében csökkent vagy állandó maradt a bélrákos esetek aránya.

A fiataloknál regisztrált betegségek okairól egyelőre keveset tudnak a kutatók. A tanulmány szerzői szerint megváltozhatott az emberek táplálkozási és életstílusa, mert sok országban áttértek a nyugati életmódra, így elterjedtek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek és a gyorsételek.

A gyorsételek is állhatnak a bélrák hátterében.

Vastag- és végbélrák A vastag- és végbélrákról röviden A betegek száma hazánkban és szerte a világon növekszik, ami valószínűleg az egyre elterjedőben lévő helytelen táplálkozásra és mozgásszegény életmódra vezethető vissza. Előfordulása, okai A betegség közel azonos arányban fordul elő a két nem között, a férfiaknál valamivel magasabb a végbélrák megjelenése.

Mindez egyelőre csak spekuláció - mondta el Hoffmeister. Hoffmeister szerint vastagbélrák fiataloknál bélrákszűréseknek is köszönhető, hogy több iparosodott országban visszaesett az idősebbek vastagbélrák fiataloknál a megbetegedések száma. Osztrák szakértők szerint az Forrás: MTI.

hpv vakcina mellékhatások és kockázatok