Vastagbélrák táplálkozás


Mit tehetünk a megelőzés és kiújulás ellen? Általánosan ismert tény, hogy a rosszindulatú daganatos megbetegedések kialakulásában nagy szerepet játszik az életmódunk.

Rák gyógyítása Cimkék A vastagbélrák esetén a szervezet nem tudja megfelelő mértékben felvenni a létfontosságú tápanyagokat. Ez idővel hozzájárulhat a súlyos alultápláltsághoz, és negatívan befolyásolhatja vastagbélrák táplálkozás rák kezelésére való alkalmasságot.

Ilyen esetben a dietetikus szakember különböző lehetőségeket javasolhat — étrendek, táplálék kiegészítők, tápszerek, egyéb terápiák stb. A vastagbélrák kezelése különböző mellékhatásokat is okozhat, többek között a fogyást, fáradtságot, hányingert, hasmenést, székrekedést, fokozott fertőzési kockázatot stb.

vastagbélrák táplálkozás

Ezek a mellékhatások jelentősen befolyásolják a táplálkozást. Bizonyos esetekben a vastagbélrákos betegek szinte egyáltalán nem tudnak úgy étkezni, mint általában, különösen az agresszív kezelések során.

Ha szilárd ételeket nem tud a beteg megenni, akkor a táplálkozási tanácsadó táplálási terápiát is javasolhat, mint például az ún.

vastagbélrák táplálkozás

Állapottól függően az ún. Ekkor a megfelelő tápanyag bevitele csak intravénás oldatokkal valósítható meg, pl. Az enterális tápszerek között megkülönböztetünk meghatározott, azaz tápanyagtartalom szempontjából teljesértékű tápszereket, valamint módosított, vagyis adott betegséghez vagy egészségi állapothoz igazított tápanyagtartalmú tápszereket, melyek egyedüli tápanyagforrásként is alkalmazhatók.

A Culevit Tanácsadó Szolgálat munkatársai személyre szabott válaszokat és javaslatokat adnak az vastagbélrák táplálkozás, legyen szó életmóddal és táplálkozással kapcsolatos kérdésekről, vagy akár a betegség során felmerülő testi és lelki problémákról.

vastagbélrák táplálkozás