Jóindulatú vérrák, A vérrák okai - Tünetek - April


Az akut limfoid leukémia ALL a gyermekekben leggyakrabban előforduló leukémiaféleség. Előfordul azonban felnőttekben is, különösen 65 évesnél idősebb korúakban.

jóindulatú vérrák

Az akut mieloid leukémia AML felnőttekben és gyermekekben egyaránt előfordul. A krónikus limfoid leukémia CLL gyakorlatilag csak felnőtteket, többnyire 55 évesnél idősebb korúakat érint. Olykor előfordul fiatal felnőttekben is, de gyermekekben gyakorlatilag sohasem.

jóindulatú vérrák

A krónikus mieloid leukémia CML főként felnőttekben fordul elő, ritkán azonban gyermekeket is érinthet a megbetegedés. A leukémiák e négy fő típusán belül a leukémiás sejtek érettségétől függően több variáns, altípus különíthető el.

jóindulatú vérrák

Ami a leukémiás megbetegedések nemek szerint történő megoszlását illeti, azok előfordulása férfiakban valamivel gyakoribb. A megbetegedések aránya férfi-nő vonatkozásában 1,hez.

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy jóindulatú vérrák egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos jóindulatú vérrák.

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei? Miben jóindulatú vérrák el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?

jóindulatú vérrák